Tänään käytiin aikaisin lenkillä kun piti pestä ensi viikonloppua varten jo kertaalleen tytöt.

Aloitin Idasta kun siinä on aina isompi työ kun tuota turkkia tytöllä piisaa varsinkin nyt kun ei ole aikoihin kunnolla trimmattu. 182477.jpg

Ida ensin pöydälle ja turkin selvittäminen alkoi. Kun turkki oli kauttaaltaan käyty läpi Ida veskiin ja eilen hommattuun vauvan ammeeseen seisomaan. Aloitin kastelun jaloista ja annoin ammeen täyttyä kaiken aikaa. Huomattavasti helpommin sai koiran kauttaaltaan märäksi kun seisoi vesialtaassa.

Kun koko koira oli saatu märäksi kaadoin ammeen veden pois ja Ida seisomaan suihkutilaan. Sitten taas shamppoota tassuista aloittaen, ja lopulta koko koira. Shamppoon huuhteluun sitten taas kuluukin aikaa kun on noin isoturkkisesta koirasta kyse.

Kun shamppoo oli saatu pois puristelin ylimääräiset vedet koko koirasta. Koira pyyhkeen sisään ja pöydälle föönattavaksi. 182473.jpg

Kuivauksen aloitan pepun päältä mistä karva on kaikkein lyhyimmäksi otettu. Sitten siirryn takajalkoihin ja pikkuhiljaa isoa turkkia kuivaamaan.

Idan pesuun ja kuivaukseen menee kaiken kaikkiaan aina noin 4 tuntia. Onneksi kohta saadaan uusi trimmaus ja karvaa vähennetään.

182475.jpg   182479.jpg

Sitten käytiinkin ulkona taas välillä ja hetken aikaa odottelin josko Idan kasvattaja tulee Idan trimmaamaan.

Jukasta ei kuitenkaan mitään kuulunut vielä puolenpäivän aikaan, joten sitten otin Chian käsittelyyn.

182484.jpg   182483.jpg

Samat toiminnat uusittiin Chian kanssa mutta huomattavasti nopeammalla aikataululla. Chian turkki ei vielä ole täydessä kunnossa pentujen jälkeen joten on senkin vuoksi nopeampi laittaa. Toisaalta ei Chialla koskaan ole tuollaista määrää karvaa ollutkaan kuin idalla.

182480.jpg   182482.jpg

Jukka ilmoitteli itsestään kun Chiaa olin föönaamassa. "Joutui" lähtemään uudestaan Porvoon koiranäyttelyyn kun oli eilen koirallaan voittanut ryhmäkilpailun, joten Best In Show kehään sitten oli lähdettävä. Toivottavasti menestystä tulee sieltäkin !

Ja mensetystähän oli tullut. Olivia oli hienosti Best in Show 4 ! Onnea !